Hovězí maso na špejli - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí maso na špejli
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 3824 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
5 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
500 g | Hovězí maso mleté |
1 kávová lžička | Koření Čubrica |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 hrst | Petržel - nať |
2 polévková lžíce | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 138,8mg |
Draslík | 531,3mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 71,7mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,6mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Hovězí maso mleté, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Koření Čubrica nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí maso na špejli postup přípravy receptu:
1 | Umleté maso osolíme, okořeníme, smícháme s vejcem, česnekem, pokrájenou cibulí a nasekanou petrželkou. Dle potřeby přidáme strouhanku a dobře promícháme. |
2 | Vytvoříme ze směsi válečky nebo kuličky, které napíchneme na jehly na grilování. |
3 | Můžeme masové kuličky prokládat zeleninou, slaninou nebo cibulí. |
4 | Pomalu grilujeme na dřevěném uhlí na grilu, případně v troubě s grilem. |