Čevapčiči z jeleního masa - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Čevapčiči z jeleního masa
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | brazda |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (87%) |
ID receptu: | 38245 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
600 g | Jelení plec |
50 g | Mouka pšeničná hladká |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Sádlo vepřové škvařené |
0,5 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
350 g | Vepřový bok |
Na omáčku | |
---|---|
1 ks | Cibule |
200 g | Cuketa |
1 ks | Feferony |
1 polévková lžíce | Hořčice plnotučná |
350 ml | Hovězí vývar základní |
1 polévková lžíce | Kečup |
80 ml | Olej rostlinný |
2 ks | Paprika červená |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 148,5mg |
Draslík | 408,4mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 48,9mg |
Vitamín E | 2,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Vejce slepičí, Vepřový bok, Cibule, Cuketa, Feferony, Hovězí vývar základní, Olej rostlinný, Paprika červená, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jelení plec, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Hořčice plnotučná, Kečup, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Sádlo vepřové škvařené nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Čevapčiči z jeleního masa postup přípravy receptu:
1 | Cibuli nakrájíme na jemno, cuketu oloupeme a pokrájíme na nudličky, stejně tak rozkrájíme papriky i feferonku, které zbavíme semen. |
2 | Na oleji zpěníme cibuli, přidáme zbylé suroviny, zalijeme vývarem a omáčku povaříme. |
3 | Jelení plec krájíme na kostky a umeleme. Přimícháme vejce, mouku, pepř, sůl a řádně promícháme. Z hmoty tvoříme válečky, opečeme na sádle. |
4 | Čevapčiči servírujeme přelité omáčkou. |
Poznámka
Servírujeme teplé.