Recept

Grilované hovězí s marinovanými bramborami

  • Evropa
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Grilované hovězí s marinovanými bramborami 5 1
Celkový čas: 115 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 38257
Kategorie: Maso

Ingredience

300 g Brambory
40 g Cukr krupice
90 ml Ocet kvasný lihový
15 ml Olej olivový
10 ml Omáčka sójová
10 ml Protlak rajčatový
2 polévková lžíce Rajčata zelená
2 špetka Sůl
15 ml Voda pitná
30 ml Worcester (worcesterská omáčka)
6 g Zázvor celý
1 kg Hovězí maso přední

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 208 kcal
Kilojoule 871kJ
2% Sacharidy 9 g
12% Tuky 9 g
8% Sodík 158 mg
38% Bílkoviny 22 g
Grilované hovězí s marinovanými bramborami

Grilované hovězí s marinovanými bramborami postup přípravy receptu:

1

Maso osolíme, opepříme a potřeme olejem. Maso převážeme provázkem do balíčku. Brambory oloupeme a pokrájíme na menší kusy. Zázvor oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Zázvor, ocet, sójovou omáčku, cukr, protlak, worcester a špetku soli promícháme a uvedeme k varu. Vaříme do zhoustnutí. Vznikne nám tak marináda na maso. Zbytek oleje smícháme s vodou, pestem, drceným česnekem. Směsí zalijeme brambory a dobře promícháme.

2

Brambory a maso dáme grilovat nad rozpálený gril. Maso potíráme marinádou a grilujeme cca 90 minut. Brambory grilujeme v přímém žáru 40 minut.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept