Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 38258
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

200 g Brambory
2 ks Citrony
80 g Cukr krupice
20 g Cukr vanilka
250 g Džem jahodový
13 g Kypřicí prášek do pečiva
3 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
3 ks Vejce slepičí
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 173 kcal
Kilojoule 723kJ
10% Sacharidy 38 g
3% Tuky 2 g
2% Sodík 45 mg
7% Bílkoviny 4 g

Citronový koláč postup přípravy receptu:

1

Brambory uvaříme se slupkou ve slané vodě, uvařené scedíme, necháme vychladnout, potom je oloupeme a na jemném struhadle nastrouháme. Do mísy vysypeme cukr, přidáme žloutky a utřeme do pěny. Přimícháme nastrouhané brambory, nastrouhanou citrónovou kůru a vymačkanou citrónovou šťávu, mouku, kypřící prášek, vanilkový cukr, tuhý sníh, který jsme vyšlehali z bílku, a vypracujeme těsto, které dáme na máslem vymazaný a strouhankou vysypaný pekáč, vložíme do předehřáté trouby a pečeme přibližně 30 minut. Upečený koláč necháme vychladnout, potřeme jahodovým džemem a nakrájíme na úhledné kostky.

Poznámka

Koláč servírujeme studený na dezertním talířku, ozdobený mátou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept