Citronový koláč - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Citronový koláč
Citronový koláč
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 38258 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
200 g | Brambory |
2 ks | Citrony |
80 g | Cukr krupice |
20 g | Cukr vanilka |
250 g | Džem jahodový |
13 g | Kypřicí prášek do pečiva |
3 polévková lžíce | Mouka pšeničná hrubá |
3 ks | Vejce slepičí |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 92,0mg |
Draslík | 333,0mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,1mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Citrony, Cukr krupice, Kypřicí prášek do pečiva, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Džem jahodový, Mouka pšeničná hrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Citronový koláč postup přípravy receptu:
1 | Brambory uvaříme se slupkou ve slané vodě, uvařené scedíme, necháme vychladnout, potom je oloupeme a na jemném struhadle nastrouháme. Do mísy vysypeme cukr, přidáme žloutky a utřeme do pěny. Přimícháme nastrouhané brambory, nastrouhanou citrónovou kůru a vymačkanou citrónovou šťávu, mouku, kypřící prášek, vanilkový cukr, tuhý sníh, který jsme vyšlehali z bílku, a vypracujeme těsto, které dáme na máslem vymazaný a strouhankou vysypaný pekáč, vložíme do předehřáté trouby a pečeme přibližně 30 minut. Upečený koláč necháme vychladnout, potřeme jahodovým džemem a nakrájíme na úhledné kostky. |
Poznámka
Koláč servírujeme studený na dezertním talířku, ozdobený mátou.