Recept

Rizoto s lesními houbami a hráškem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 38262
Kategorie: Rizota

Ingredience

4 dl Bujón zeleninový
2 stroužek Česnek
2 ks Cibule
500 g Houby čerstvé
4 polévková lžíce Hrášek mražený
1 kávová lžička Kmín drcený
0,5 polévková lžíce Libeček
6 polévková lžíce Olej slunečnicový
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 kávová lžička Pepř cayenský
0,5 polévková lžíce Petržel - nať
50 g Rukola
200 g Rýže dlouhozrnná
2 kávová lžička Sůl
0,5 polévková lžíce Tymián čerstvý
1 dl Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 410 kcal
Kilojoule 1 716kJ
16% Sacharidy 57 g
22% Tuky 17 g
22% Sodík 450 mg
22% Bílkoviny 12 g

Rizoto s lesními houbami a hráškem postup přípravy receptu:

1

Směs lesních hub očistíme, omyjeme, osušíme a pokrájíme na menší plátky. Oloupanou cibuli s česnekem pokrájíme nadrobno. Listy rukoly, tymiánu, libečku a petrželky omyjeme, vše necháme odkapat, otrhané lístky tymiánu, petrželky a libečku pokrájíme nadrobno. Rukolu natrháme na menší kousky.

2

V pánvi si rozpálíme 4 lžíce oleje, přidáme houby, které nejdříve vydusíme z vody. Když se začnou smažit, houby osolíme, posypeme pepřem, mletou paprikou, drceným kmínem, přidáme bylinky a česnek. Promícháme a smažíme dozlatova asi 5-7 minut.

3

Dobře omytou rýži necháme v sítu okapat. V hrnci na rozpáleném oleji (2 lžíce) zpěníme cibuli, přidáme k ní rýži a 4 dl zeleninového bujonu. Rýži přivedeme k varu, snížíme teplotu a pomalu dusíme 10 minut. Pak k rýži přimícháme 1 dl smetany, zelený mražený hrášek a rýži dusíme dalších 5 minut.

4

Do uvařené rýže přimícháme usmažené houby, rukolu, dobře promícháme a hned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept