Fleky zapečené se zvěřinou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fleky zapečené se zvěřinou
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 38264 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
150 g | Anglická slanina |
1 ks | Cibule |
80 ml | Hovězí vývar základní |
0,3 kávová lžička | Muškátový květ |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
600 g | Srnčí plec |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Na fleky | |
---|---|
0,5 kávová lžička | Sůl |
500 g | Těstoviny fleky |
2 l | Voda pitná |
Na pečení | |
300 ml | Mléko polotučné |
0,5 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
1 polévková lžíce | Strouhanka |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 355,8mg |
Draslík | 549,4mg |
Vláknina | 883,2mg |
Vitamín A | 239,2mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,0mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Cibule, Hovězí vývar základní, Muškátový květ, Sádlo škvařené, Sůl, Sůl, Voda pitná, Sádlo škvařené, Strouhanka, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Petržel - nať, Srnčí plec, Těstoviny fleky, Mléko polotučné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Fleky zapečené se zvěřinou postup přípravy receptu:
1 | Cibuli a slaninu nakrájíme nadrobno, maso umeleme, petrželovou nať hrubě nasekáme, sýr nastrouháme. |
2 | Na sádle zpěníme cibuli se slaninou, přidáme maso, sůl, pepř a usmažíme. Do usmažené směsi přilijeme vývar a pod poklicí dusíme, až je maso měkké. |
3 | V mezičase uvaříme v osolené vodě fleky, scedíme a necháme okapat. |
4 | Do hotové směsi přimícháme muškátový květ, hrubě posekanou petrželovou nať a v míse promícháme s fleky. |
5 | Směs vložíme do sádlem vymazaného a strouhankou vysypaného pekáče a v předehřáté troubě chvíli zapečeme. Poté směs přelijeme vejci rozšlehanými v mléce a dopečeme. |
6 | Fleky podáváme posypané strouhaným sýrem. |