Recept

Fleky zapečené se zvěřinou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (42%)
ID receptu: 38264
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

150 g Anglická slanina
1 ks Cibule
80 ml Hovězí vývar základní
0,3 kávová lžička Muškátový květ
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
1 polévková lžíce Sádlo škvařené
600 g Srnčí plec
0,5 kávová lžička Sůl
Na fleky
0,5 kávová lžička Sůl
500 g Těstoviny fleky
2 l Voda pitná
Na pečení
300 ml Mléko polotučné
0,5 polévková lžíce Sádlo škvařené
1 polévková lžíce Strouhanka
4 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

45% Kalorie 884 kcal
Kilojoule 3 698kJ
23% Sacharidy 83 g
39% Tuky 29 g
30% Sodík 605 mg
122% Bílkoviny 69 g

Fleky zapečené se zvěřinou postup přípravy receptu:

1

Cibuli a slaninu nakrájíme nadrobno, maso umeleme, petrželovou nať hrubě nasekáme, sýr nastrouháme.

2

Na sádle zpěníme cibuli se slaninou, přidáme maso, sůl, pepř a usmažíme. Do usmažené směsi přilijeme vývar a pod poklicí dusíme, až je maso měkké.

3

V mezičase uvaříme v osolené vodě fleky, scedíme a necháme okapat.

4

Do hotové směsi přimícháme muškátový květ, hrubě posekanou petrželovou nať a v míse promícháme s fleky.

5

Směs vložíme do sádlem vymazaného a strouhankou vysypaného pekáče a v předehřáté troubě chvíli zapečeme. Poté směs přelijeme vejci rozšlehanými v mléce a dopečeme.

6

Fleky podáváme posypané strouhaným sýrem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept