Recept

Kávový dort s griliášem a višněmi

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 38269
Kategorie: Pečené dorty

Ingredience

170 g Cukr moučkový
60 g Griliáš
150 g Kompot višňový
50 g Máslo čerstvé
120 g Mouka pšeničná hrubá
80 g Ořechy vlašské
1 kávová lžička Rum
7 ks Vaječný bílek slepičí
6 ks Vaječný žloutek slepičí
1 špetka Vanilka mletá
Na formu
20 g Máslo čerstvé
20 g Mouka pšeničná hladká T 650
Krém
300 g Cukr moučkový
3 polévková lžíce Káva Espresso
250 g Máslo čerstvé
0,1 l Mléko plnotučné
20 g Mouka pšeničná hladká T 650
2 ks Vaječný žloutek slepičí
1 špetka Vanilka mletá

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 519 kcal
Kilojoule 2 171kJ
15% Sacharidy 54 g
41% Tuky 31 g
3% Sodík 50 mg
16% Bílkoviny 9 g

Kávový dort s griliášem a višněmi postup přípravy receptu:

1

Žloutky s cukrem mícháme do zhoustnutí, přidáme rum, vanilku, tuhý sníh ušlehaný z bílků, strouhané ořechy, část tlučeného griliáše, rozpuštěné máslo, mouku a zlehka promísíme.

2

Těsto vlijeme do pečlivě vymazané, moukou vysypané formy, pečeme cca 45 - 60 minut. Dort necháme vychladnout, vyjmeme z formy, druhý den nadvakrát rozkrojíme, naplníme krémem, potřeme krémem rovněž strany a povrch. Zbytek krému dáme do kornoutu s trubičkou a dort dozdobíme. Posypeme zbylým tlučeným griliášem a poklademe zavařenými višněmi.

3

Na krém v kastrůlku umícháme mléko se žloutky, moukou a 50g cukru. Vložíme do horké vodní lázně, mícháme do zhoustnutí, poté necháme vychladnout. Mezitím v míse smícháme máslo se zbytkem cukru a studenou černou kávou, přimícháme vařený krém a prosátou vanilku.

Poznámka

Servírujeme studené. Čas přípravy je udáván bez doby na odležení upečeného dortu (cca 12 hodin).

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept