Omáčka tvarohová - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Omáčka tvarohová
Omáčka tvarohová
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 38272 |
Kategorie: | Omáčky studené |
Ingredience
1 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Hořčice |
10 g | Jalovec |
20 g | Křen |
50 g | Máslo čerstvé |
0,5 dl | Olej olivový |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
200 g | Tvaroh měkký |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 260,3mg |
Draslík | 146,3mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,1mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Křen, Paprika mletá sladká, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Jalovec, Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý, Tvaroh měkký mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Omáčka tvarohová postup přípravy receptu:
1 | Celé vejce uvaříme, scedíme ochladíme, oloupeme, vyndáme žloutky, které dáme do mísy, kam přidáme oloupanou a nakrájenou cibuli, jalovec, tvaroh, křen, máslo, hořčici, mletou papriku, olej a mixérem všechno rozmixujeme do hladké a lesklé hmoty, kterou ještě dochutíme solí a pepřem. Hotovou omáčku skladujeme na chladném místě. Pokud chceme podávat teplou, těsně před podáváním ji zahřejeme. |
Poznámka
Omáčka je vhodná ke kuřecímu pečenému masu. Podáváme teplou.