Recept

Pečená husa plněná jablky a hrozinkami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 170 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 150 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 38273
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

3 ks Cibulka jarní
0,3 kávová lžička Hřebíček mletý
170 g Hrozinky
5 kg Husa domácí
500 g Křížaly (sušená jablka)
1 polévková lžíce Limetková kůra
1 polévková lžíce Limetková šťáva
120 g Ořechy vlašské
30 ml Sirup Golden
0,5 kávová lžička Skořice mletá
100 g Strouhanka
1 kávová lžička Sůl
1 dl Voda pitná
1 kávová lžička Zázvor mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

136% Kalorie 2,683 kcal
Kilojoule 11 227kJ
20% Sacharidy 71 g
294% Tuky 221 g
35% Sodík 707 mg
185% Bílkoviny 104 g

Pečená husa plněná jablky a hrozinkami postup přípravy receptu:

1

Sušená jablka zalijeme studenou vodou a necháme přes noc nabobtnat.

2

Vodu slijeme, jablka dáme do mísy, přidáme skořici, hrozinky, strouhanku, hřebíček, zázvor, zlatý sirup, najemno nasekané vlašské ořechy, limetkovou šťávu a kůru. Nakonec přimícháme najemno nasekanou jarní cibulku a vše důkladně promícháme.

3

Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia.

4

Husu omyjeme, očistíme a naplníme připravenou nádivkou. Otvor sepneme pomocí špejle.

5

Takto připravenou husu osolíme a vložíme do pekáče, podlijeme trochou vody a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme asi 150 minut a každých 30 minut podléváme výpekem z husy.

6

Po upečení ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept