Pečená husa plněná jablky a hrozinkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 170 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečená husa plněná jablky a hrozinkami
Celkový čas: | 170 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 150 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 38273 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
3 ks | Cibulka jarní |
0,3 kávová lžička | Hřebíček mletý |
170 g | Hrozinky |
5 kg | Husa domácí |
500 g | Křížaly (sušená jablka) |
1 polévková lžíce | Limetková kůra |
1 polévková lžíce | Limetková šťáva |
120 g | Ořechy vlašské |
30 ml | Sirup Golden |
0,5 kávová lžička | Skořice mletá |
100 g | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
1 dl | Voda pitná |
1 kávová lžička | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 71g |
---|---|
Cholesterol | 500,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 2,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 34,3mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Hřebíček mletý, Hrozinky, Husa domácí, Křížaly (sušená jablka), Limetková šťáva, Ořechy vlašské, Skořice mletá, Strouhanka, Sůl, Voda pitná, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Limetková kůra, Sirup Golden mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečená husa plněná jablky a hrozinkami postup přípravy receptu:
1 | Sušená jablka zalijeme studenou vodou a necháme přes noc nabobtnat. |
2 | Vodu slijeme, jablka dáme do mísy, přidáme skořici, hrozinky, strouhanku, hřebíček, zázvor, zlatý sirup, najemno nasekané vlašské ořechy, limetkovou šťávu a kůru. Nakonec přimícháme najemno nasekanou jarní cibulku a vše důkladně promícháme. |
3 | Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia. |
4 | Husu omyjeme, očistíme a naplníme připravenou nádivkou. Otvor sepneme pomocí špejle. |
5 | Takto připravenou husu osolíme a vložíme do pekáče, podlijeme trochou vody a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme asi 150 minut a každých 30 minut podléváme výpekem z husy. |
6 | Po upečení ihned podáváme. |