Zeleninovo-bylinková omáčka z kuřecího vývaru - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 72 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zeleninovo-bylinková omáčka z kuřecího vývaru
Celkový čas: | 72 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 12 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 38276 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
1 ks | Celer řapíkatý |
5 stroužek | Česnek |
3 ks | Cibulka jarní |
2 polévková lžíce | Koriandr čerstvý |
1 kg | Kuřecí drůbky |
1 ks | Libeček |
2 ks | Mrkev kořen |
5 ks | Pepř černý celý |
1 ks | Petržel - nať |
1 polévková lžíce | Sirup Golden |
0,8 kávová lžička | Sůl bylinková |
1,2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 327,5mg |
Draslík | 647,4mg |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,4mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer řapíkatý, Česnek, Cibulka jarní, Koriandr čerstvý, Kuřecí drůbky, Pepř černý celý, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Libeček, Mrkev kořen, Petržel - nať, Sirup Golden, Sůl bylinková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zeleninovo-bylinková omáčka z kuřecího vývaru postup přípravy receptu:
1 | Do připraveného kastrolu vložíme kuřecí drůbky, zalijeme 1,2 l vody, přidáme na kolečka nakrájenou mrkev, na kolečka nakrájenou cibulku, česnek, na kostičky nakrájený řapíkatý celer, nahrubo nasekanou petrželku, libeček, bylinkovou sůl, pepř, koriandr, zlatý sirup a vaříme na mírném ohni asi 60 minut. |
2 | Vývar přecedíme, zeleninu vrátíme zpátky do omáčky a za pomoci mixéru rozmixujeme na hladkou omáčku. |
3 | Poté ihned servírujeme jako přílohu k masu. |