Omáčka po židovsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Omáčka po židovsku
Omáčka po židovsku
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 38278 |
Kategorie: | Omáčky studené |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
1 ks | Citrony |
100 g | Houby čerstvé |
250 g | Jogurt bílý |
1 dl | Olej olivový |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
100 g | Pórek |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 216,5mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,4mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Citrony, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Jogurt bílý, Olej olivový, Pepř černý mletý, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Omáčka po židovsku postup přípravy receptu:
1 | Uvařené houby scedíme, vychladíme a dáme do misky, kam přidáme pórek, oloupaný česnek, olej, nastrouhanou citrónovou kůru, sůl, pepř, vylijeme jogurt a mixérem dobře všechny suroviny rozmixujeme. Připravenou omáčku skladujeme v chladu. |
Poznámka
Omáčku těsně před podáváním můžeme zahřát.