Kapucino italské - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kapucino italské
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 38280 |
Kategorie: | Nápoje |
Ingredience
0,5 hrnek | Káva Espresso |
200 ml | Mléko plnotučné |
1 špetka | Skořice mletá |
Nutriční hodnoty jedné porce
6% Kalorie 128 kcal
Kilojoule 535kJ
3% Sacharidy 10 g
10% Tuky 7 g
1% Sodík 28 mg
11% Bílkoviny 6 g
Uhlovodany | 120,9mg |
---|---|
Cholesterol | 20,0mg |
Draslík | 230,7mg |
Vláknina | 159,3mg |
Vitamín A | 0,4mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,4mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Káva Espresso, Skořice mletá mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko plnotučné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kapucino italské postup přípravy receptu:
1 | Stejný díl horké kávy a stejný díl horkého mléka nalijeme do většího šálku. Mléko našleháme. |
2 | Navrch posypeme mletou skořicí. |
Poznámka
Černá káva a mléko musí být horké.