Káva vídeňská se žloutky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Káva vídeňská se žloutky
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 38282 |
Kategorie: | Káva |
Ingredience
5 ks | Cukr kostkový |
4 dl | Káva instantní |
1 dl | Smetana 16% (pochoutková) |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
38% Kalorie 756 kcal
Kilojoule 3 165kJ
31% Sacharidy 110 g
23% Tuky 17 g
4% Sodík 88 mg
54% Bílkoviny 31 g
Uhlovodany | 108g |
---|---|
Cholesterol | 395,2mg |
Draslík | 7g |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Káva instantní, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr kostkový, Smetana 16% (pochoutková) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Káva vídeňská se žloutky postup přípravy receptu:
1 | S cukrem a smetanou ušleháme žloutky do pěny, přidáme horkou kávu a vyšleháme, až se vytvoří hustá pěna. |
2 | Rozdělíme do sklenic a podáváme. |