Majonéza z měkkého tvarohu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Majonéza z měkkého tvarohu
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 38289 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
1 kávová lžička | Hořčice plnotučná |
5 polévková lžíce | Mléko plnotučné |
1 kávová lžička | Ocet kvasný lihový |
3 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
100 g | Tvaroh tučný |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 588,2mg |
---|---|
Cholesterol | 197,2mg |
Draslík | 17,3mg |
Vláknina | 39,8mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 125,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej rostlinný, Sůl, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice plnotučná, Mléko plnotučné, Ocet kvasný lihový, Pepř černý mletý, Tvaroh tučný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Majonéza z měkkého tvarohu postup přípravy receptu:
1 | V míse rozšleháme tvaroh s mlékem a se žloutky. Za stálého šlehání po kapkách přiléváme olej a šleháme dál do zhoustnutí. |
2 | Směs osolíme, opepříme a podle chuti přidáme hořčici a ocet. |
3 | Majonézu použijeme ihned po přípravě. |