Voňavý jablečný kompot - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 17 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Voňavý jablečný kompot
Celkový čas: | 17 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 7 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 3829 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 58g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 356,9mg |
Vláknina | 32g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 29,6mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Cukr třtinový, Hřebíček, Jablka, Skořice celá mají zadané všechny známé hodnoty.
Voňavý jablečný kompot postup přípravy receptu:
1 | Oloupeme jablka, pokrájíme na dílky a pokapeme citrónovou šťávou, aby nezhnědla. Dáme do hrnce a zalijeme vodou, aby byla ponořena. Přidáme cukr, celou citrónovou kůru, skořici, hřebíček a přivedeme k varu. |
2 | Vaříme asi 7 minut, až jsou jablka průsvitná, ale nesmějí se ještě rozpadnout. |
3 | Podáváme s trochou vyvařené šťávy, teplé i studené, s kopečkem |
4 | šlehačky. |