Recept

Omáčka z portského vína s nivou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 38291

Ingredience

1 ks Cibule červená
1 polévková lžíce Džem brusinkový
500 ml Hovězí vývar základní
2 polévková lžíce Husí sádlo
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 ks Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
125 g Sýr Niva (Rokfór)
1 špetka Sůl
125 ml Víno červené
2 polévková lžíce Olej rostlinný

Nutriční hodnoty jedné porce

6% Kalorie 114 kcal
Kilojoule 477kJ
2% Sacharidy 6 g
3% Tuky 2 g
21% Sodík 413 mg
10% Bílkoviny 6 g

Omáčka z portského vína s nivou postup přípravy receptu:

1

Do kastrolu dáme husí sádlo, přidáme mouku a usmažíme hladkou jíšku. Poté přilijeme portské víno a pokračujeme ve šlehání, dokud omáčka nezhoustne.

2

Na pánvi rozpálíme olej a orestujeme na něm na kostičky nakrájenou červenou cibuli. Cibuli vložíme do mixéru, přidáme hovězí vývar a rozmixujeme dohladka.

3

Kastrol s omáčkou z portského vína sundáme ze sporáku a do omáčky postupně vmícháme vývar s rozmixovanou cibulí. Kastrol vrátíme na sporák a ještě asi 3 minuty povaříme. Nakonec do kastrolu přidáme na kostičky nakrájenou nivu, brusinkový džem a za stálého míchání ještě asi 5 minut vaříme.

4

Osolíme, opepříme, ozdobíme najemno nasekanou pažitkou a podáváme.

Poznámka

Hodí se jako příloha k pečenému masu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept