Omáčka z portského vína s nivou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Omáčka z portského vína s nivou
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 38291 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
1 ks | Cibule červená |
1 polévková lžíce | Džem brusinkový |
500 ml | Hovězí vývar základní |
2 polévková lžíce | Husí sádlo |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 ks | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
125 g | Sýr Niva (Rokfór) |
125 ml | Víno červené |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 13,5mg |
Draslík | 145,5mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,1mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí vývar základní, Husí sádlo, Pažitka, Sůl, Sýr Niva (Rokfór), Víno červené, Olej rostlinný mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Džem brusinkový, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Omáčka z portského vína s nivou postup přípravy receptu:
1 | Do kastrolu dáme husí sádlo, přidáme mouku a usmažíme hladkou jíšku. Poté přilijeme portské víno a pokračujeme ve šlehání, dokud omáčka nezhoustne. |
2 | Na pánvi rozpálíme olej a orestujeme na něm na kostičky nakrájenou červenou cibuli. Cibuli vložíme do mixéru, přidáme hovězí vývar a rozmixujeme dohladka. |
3 | Kastrol s omáčkou z portského vína sundáme ze sporáku a do omáčky postupně vmícháme vývar s rozmixovanou cibulí. Kastrol vrátíme na sporák a ještě asi 3 minuty povaříme. Nakonec do kastrolu přidáme na kostičky nakrájenou nivu, brusinkový džem a za stálého míchání ještě asi 5 minut vaříme. |
4 | Osolíme, opepříme, ozdobíme najemno nasekanou pažitkou a podáváme. |
Poznámka
Hodí se jako příloha k pečenému masu.