Studená zeleninová polévka s kefírem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Studená zeleninová polévka s kefírem
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 38292 |
Kategorie: | Studené polévky |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
2 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
1000 ml | Mléko kefírové |
1 kávová lžička | Ocet kvasný lihový |
1 ks | Okurka salátová |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
500 g | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 508,1mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,3mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Kopr čerstvý, Okurka salátová, Olej rostlinný, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko kefírové, Ocet kvasný lihový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Studená zeleninová polévka s kefírem postup přípravy receptu:
1 | Rajčata spaříme ve vroucí vodě, oloupeme a spolu s oloupanou okurkou nakrájíme na kostky. Zeleninu vsypeme do hrnce. |
2 | Přidáme česnek utřený se solí, nasekaný korp, olej a přilijeme rozšlehané kefírové mléko. |
3 | Nakonec polévku podle chuti osolíme, opepříme a ochutíme octem. Vše dobře promícháme. |
4 | Polévku podáváme vychlazenou. |