Hovězí guláš s fazolemi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí guláš s fazolemi
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 38294 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
150 g | Cibule |
150 g | Fazole |
300 g | Hovězí kližka |
30 ml | Olej rostlinný |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
1 kávová lžička | Sůl |
1 kávová lžička | Tuk |
500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 2,6mg |
Draslík | 76,6mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,1mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Olej rostlinný, Paprika mletá sladká, Sůl, Tuk, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fazole, Hovězí kližka, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí guláš s fazolemi postup přípravy receptu:
1 | Propláchnuté fazole namočíme do studené vody a necháme stát do druhého dne. Potom je v téže vodě povaříme do poloměkka. |
2 | Omyté maso nakrájíme na kostky a opečeme nasucho v pánvi. Podlijeme vodou, chvíli povaříme a přidáme k fazolím. |
3 | V kastrole na rozehřátém oleji zvolna smažíme oloupanou, nasekanou cibuli a česnek. Opepříme, přidáme rajčatový protlak a fazole s masem. Když fazole změknou, přelijeme je lžičkou tuku s rozpuštěnou paprikou a dál nevaříme. |
4 | Vhodnou přílohou jsou vařené brambory. |