Recept

Nadívaná krůtí roláda

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 95 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 38297
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

1 polévková lžíce Husí sádlo
2 kg Krůtí prsa
1 ks Petržel - nať
300 g Šunka parmská
100 ml Voda pitná
Marináda
250 ml Olej olivový
1 špetka Sůl
125 ml Víno bílé
30 ml Worcester (worcesterská omáčka)
Nádivka
125 g Anglická slanina
4 stroužek Česnek
2 ks Cibule červená
0,5 kávová lžička Hřebíček
45 ml Olej olivový
4 polévková lžíce Pažitka
1 kávová lžička Skořice mletá
200 g Švestky sušené
1 kávová lžička Zázvor mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

47% Kalorie 924 kcal
Kilojoule 3 867kJ
6% Sacharidy 23 g
86% Tuky 65 g
23% Sodík 459 mg
106% Bílkoviny 60 g

Nadívaná krůtí roláda postup přípravy receptu:

1

Krůtí prsa omyjeme, očistíme, zakryjeme potravinovou fólií a paličkou na maso rozklepeme.

2

Do velkého sáčku nalijeme olivový olej, bílé víno, worcester, sůl a pořádně protřeseme. Poté dovnitř vložíme maso, sáček uzavřeme a necháme přes noc v chladničce marinovat.

3

Do velké mísy dáme na kostičky nakrájenou slaninu, cibuli, česnek, zázvor, skořici, hřebíček, pažitku, sušené švestky, olivový olej a vše za pomoci mixéru rozmixujeme.

4

Marinované maso vyndáme z chladničky, rozložíme na vál, celý povrch potřeme připravenou nádivkou a zarolujeme. Takto připravenou roládu obalíme plátky parmské šunky a za pomocí kuchyňského provázku svážeme.

5

Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia.

6

Připravíme pekáč, rozpustíme v něm husí sádlo, přidáme trochu vody, vylijeme zbytek marinády ze sáčku a roládu do něj položíme. Pečeme asi 70 minut.

7

Po upečení roládu krájíme na plátky a ihned servírujeme. Poléváme výpekem z rolády a zdobíme najemno nasekanou petrželkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept