Nadívaná krůtí roláda - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 95 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Nadívaná krůtí roláda
Celkový čas: | 95 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 38297 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 polévková lžíce | Husí sádlo |
2 kg | Krůtí prsa |
1 ks | Petržel - nať |
300 g | Šunka parmská |
100 ml | Voda pitná |
Marináda | |
---|---|
250 ml | Olej olivový |
1 špetka | Sůl |
125 ml | Víno bílé |
30 ml | Worcester (worcesterská omáčka) |
Nádivka | |
125 g | Anglická slanina |
4 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule červená |
0,5 kávová lžička | Hřebíček |
45 ml | Olej olivový |
4 polévková lžíce | Pažitka |
1 kávová lžička | Skořice mletá |
200 g | Švestky sušené |
1 kávová lžička | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 175,6mg |
Draslík | 984,9mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,3mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Husí sádlo, Krůtí prsa, Voda pitná, Sůl, Víno bílé, Anglická slanina, Česnek, Hřebíček, Pažitka, Skořice mletá, Švestky sušené, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Petržel - nať, Šunka parmská, Olej olivový, Worcester (worcesterská omáčka), Cibule červená, Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Nadívaná krůtí roláda postup přípravy receptu:
1 | Krůtí prsa omyjeme, očistíme, zakryjeme potravinovou fólií a paličkou na maso rozklepeme. |
2 | Do velkého sáčku nalijeme olivový olej, bílé víno, worcester, sůl a pořádně protřeseme. Poté dovnitř vložíme maso, sáček uzavřeme a necháme přes noc v chladničce marinovat. |
3 | Do velké mísy dáme na kostičky nakrájenou slaninu, cibuli, česnek, zázvor, skořici, hřebíček, pažitku, sušené švestky, olivový olej a vše za pomoci mixéru rozmixujeme. |
4 | Marinované maso vyndáme z chladničky, rozložíme na vál, celý povrch potřeme připravenou nádivkou a zarolujeme. Takto připravenou roládu obalíme plátky parmské šunky a za pomocí kuchyňského provázku svážeme. |
5 | Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia. |
6 | Připravíme pekáč, rozpustíme v něm husí sádlo, přidáme trochu vody, vylijeme zbytek marinády ze sáčku a roládu do něj položíme. Pečeme asi 70 minut. |
7 | Po upečení roládu krájíme na plátky a ihned servírujeme. Poléváme výpekem z rolády a zdobíme najemno nasekanou petrželkou. |