Jednoduchý recept

Plněná vepřová žebírka

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 383
Kategorie: Maso

Ingredience

100 g Cibule
100 g Máslo čerstvé
30 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 g Pepř černý mletý
100 g Salám měkký
100 g Slanina vepřová
40 g Sůl
50 g Tuk
120 g Vejce slepičí
1500 g Vepřová pečeně
1 l Voda pitná
150 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 652 kcal
Kilojoule 2 727kJ
1% Sacharidy 4 g
76% Tuky 57 g
93% Sodík 2 g
51% Bílkoviny 29 g

Plněná vepřová žebírka postup přípravy receptu:

1

Z vepřové pečeně odsekáme částečně kosti, omyjeme ji a nasekáme jednotlivá žebírka. Naplocho je částečně prořízneme, aby vznikl otvor pro náplň.

2

Slaninu nakrájíme na drobné kostičky a částečně ji roztavíme. Na slanině mírně osmažíme jemně nakrájenou cibuli, přidáme na kostičky nakrájený salám, očištěné, opláchnuté a na plátky nakrájené žampiony, vejce a směs mírně osolíme, opepříme a necháme zhoustnout.

3

Směsí naplníme žebírka, uzavřeme párátkem nebo jehlicemi a vložíme do pekáče vymazaného tukem.

4

Žebírka mírně osolíme, poprášíme prosátou moukou, vložíme do pečícího zařízení a po krátkém prudkém opečení je podlijeme vodou. Za občasného přelévání vzniklou šťávou a podlévání vodou je upečeme doměkka.

5

Upečená žebírka vyjmeme a šťávu procedíme. Nakonec šťávu zjemníme máslem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept