Plněná vepřová žebírka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Plněná vepřová žebírka
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 383 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 g | Cibule |
100 g | Máslo čerstvé |
30 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 g | Pepř černý mletý |
100 g | Salám měkký |
100 g | Slanina vepřová |
40 g | Sůl |
50 g | Tuk |
120 g | Vejce slepičí |
1500 g | Vepřová pečeně |
1 l | Voda pitná |
150 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 188,2mg |
Draslík | 550,4mg |
Vláknina | 882,0mg |
Vitamín A | 74,3mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,0mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Salám měkký, Slanina vepřová, Sůl, Tuk, Vejce slepičí, Vepřová pečeně, Voda pitná, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Plněná vepřová žebírka postup přípravy receptu:
1 | Z vepřové pečeně odsekáme částečně kosti, omyjeme ji a nasekáme jednotlivá žebírka. Naplocho je částečně prořízneme, aby vznikl otvor pro náplň. |
2 | Slaninu nakrájíme na drobné kostičky a částečně ji roztavíme. Na slanině mírně osmažíme jemně nakrájenou cibuli, přidáme na kostičky nakrájený salám, očištěné, opláchnuté a na plátky nakrájené žampiony, vejce a směs mírně osolíme, opepříme a necháme zhoustnout. |
3 | Směsí naplníme žebírka, uzavřeme párátkem nebo jehlicemi a vložíme do pekáče vymazaného tukem. |
4 | Žebírka mírně osolíme, poprášíme prosátou moukou, vložíme do pečícího zařízení a po krátkém prudkém opečení je podlijeme vodou. Za občasného přelévání vzniklou šťávou a podlévání vodou je upečeme doměkka. |
5 | Upečená žebírka vyjmeme a šťávu procedíme. Nakonec šťávu zjemníme máslem. |