Borůvková omáčka s portským vínem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Borůvková omáčka s portským vínem
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 38300 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
180 g | Džem borůvkový |
1 kávová lžička | Hořčice Dijonská |
60 ml | Víno portské |
250 ml | Vývar drůbeží |
0,5 kávová lžička | Worcester (worcesterská omáčka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
5% Kalorie 96 kcal
Kilojoule 401kJ
4% Sacharidy 13 g
1% Tuky 1 g
5% Sodík 100 mg
1% Bílkoviny 1 g
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 10,7mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Džem borůvkový, Hořčice Dijonská, Víno portské, Vývar drůbeží, Worcester (worcesterská omáčka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Borůvková omáčka s portským vínem postup přípravy receptu:
1 | Do kastrolu vložíme borůvkový džem, dijonskou hořčici, worcester, kuřecí vývar a portské víno. Přivedeme k varu a necháme suroviny rozpustit. |
2 | Omáčku za stálého míchání vaříme asi 5 minut, dokud není hustá a hladká. |