Recept

Telecí kýta dušená na víně a mléce s houbami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 80 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 38303
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Cibule
100 g Houby čerstvé
50 g Máslo čerstvé
500 ml Mléko polotučné
1 kávová lžička Sůl
100 g Šunka dušená
600 g Telecí kýta
100 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 409 kcal
Kilojoule 1 712kJ
3% Sacharidy 11 g
26% Tuky 20 g
15% Sodík 295 mg
74% Bílkoviny 42 g

Telecí kýta dušená na víně a mléce s houbami postup přípravy receptu:

1

Omyté maso upravíme na plát, položíme na něj plátky šunky, svineme a stáhneme provázkem.

2

Maso osolíme a opékáme v kastrole na másle spolu s oloupanou, jemně nakrájenou cibulí. Po chvíli přidáme očištěné, nakrájené houby a zvolna za občasného podlévání vínem dusíme pod pokličkou, až všechno víno spotřebujeme.

3

Potom maso zalijeme mlékem a velmi zvolna dusíme doměkka a do zhoustnutí šťávy.

4

Vhodnou přílohou je hrášková rýže.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept