Omáčka z červených fazolí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Omáčka z červených fazolí
Omáčka z červených fazolí
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 38305 |
Kategorie: | Omáčky studené |
Ingredience
1 ks | Citrony |
500 g | Fazole |
150 g | Jogurt bílý smetanový |
1 dl | Olej olivový |
20 g | Oregano sušené |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
250 g | Smetana jihočeská zakysaná15% |
1 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 81,8mg |
Draslík | 94,2mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,9mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Oregano sušené, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fazole, Jogurt bílý smetanový, Olej olivový, Pepř černý mletý, Smetana jihočeská zakysaná15% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Omáčka z červených fazolí postup přípravy receptu:
1 | Od večera ve vodě namočené fazole vaříme přibližně 50 minut, měkké scedíme a necháme vychladnout. Z uvařeného vejce vyndáme žloutek, dáme do misky, vylijeme smetanu. Vychladlé fazole, jogurt, olej, nastrouhanou citrónovou kůru posypeme oreganem, osolíme, opepříme a mixérem rozmixujeme do hladké hmoty. |