Recept

Telecí plec dušená s dýní

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 80 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 38307

Ingredience

1 ks Cibule
500 g Dýně
250 ml Hovězí vývar základní
200 g Jogurt bílý
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
250 ml Ocet kvasný lihový
1 kávová lžička Sůl
500 g Telecí plec
1 špetka Tymián sušený
250 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 275 kcal
Kilojoule 1 150kJ
4% Sacharidy 14 g
13% Tuky 10 g
25% Sodík 502 mg
52% Bílkoviny 29 g

Telecí plec dušená s dýní postup přípravy receptu:

1

Oloupanou dýni nakrájíme na kostky, zalijeme vodou s octem a necháme asi 15 minut stát.

2

Omyté maso nakrájíme na kostky, osolíme a spolu s oloupanou, jemně nakrájenou cibulí dusíme v kastrole na másle do poloměkka.

3

K masu přidáme dýni, přilijeme vývar a vše dusíme doměkka.

4

Pokrm zahustíme jogurtem rozmíchaným s hladkou moukou. Podle chuti okořeníme tymiánem.

5

Vhodnou přílohou jsou bramborové knedlíky nebo vařené brambory.

Poznámka

Použijeme mladou chřestovou dýni.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept