Telecí plec dušená s dýní - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí plec dušená s dýní
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 80 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 38307 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
500 g | Dýně |
250 ml | Hovězí vývar základní |
200 g | Jogurt bílý |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
250 ml | Ocet kvasný lihový |
1 kávová lžička | Sůl |
500 g | Telecí plec |
1 špetka | Tymián sušený |
250 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 120,0mg |
Draslík | 968,0mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,6mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Dýně, Hovězí vývar základní, Jogurt bílý, Sůl, Tymián sušený, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Ocet kvasný lihový, Telecí plec mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Telecí plec dušená s dýní postup přípravy receptu:
1 | Oloupanou dýni nakrájíme na kostky, zalijeme vodou s octem a necháme asi 15 minut stát. |
2 | Omyté maso nakrájíme na kostky, osolíme a spolu s oloupanou, jemně nakrájenou cibulí dusíme v kastrole na másle do poloměkka. |
3 | K masu přidáme dýni, přilijeme vývar a vše dusíme doměkka. |
4 | Pokrm zahustíme jogurtem rozmíchaným s hladkou moukou. Podle chuti okořeníme tymiánem. |
5 | Vhodnou přílohou jsou bramborové knedlíky nebo vařené brambory. |
Poznámka
Použijeme mladou chřestovou dýni.