Zeleninový pamlsek - recept pro psy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 47 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zeleninový pamlsek - recept pro psy
Zeleninový pamlsek - recept pro psy
Celkový čas: | 47 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 32 minut |
Autor: | Šárka Hnízdová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 38309 |
Ingredience
150 g | Mouka pšeničná |
50 g | Mrkev kořen |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
50 g | Ovesné vločky |
1 ks | Vejce slepičí |
50 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 49,1mg |
Draslík | 57,5mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ovesné vločky, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná, Mrkev kořen, Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zeleninový pamlsek - recept pro psy postup přípravy receptu:
1 | Nejdříve předehřejeme troubu na 180 °C, poté připravíme plech na pečení, který vyložíme pečícím papírem. |
2 | V míse šleháme mouku s vločkami, olejem a vejcem, nakonec přidáme nadrobno nastrouhanou mrkev. Důkladně promícháme a postupně přiléváme vodu, hněteme, dokud se těsto nespojí. |
3 | Těsto vyklepeme na vál pomoučený pšeničnou moukou, rukama vypracujeme a válečkem vyválíme zhruba 3 mm široký plát, ten přemístíme na připravený plech. |
4 | Nakonec plát propícháme vidličkou a rádýlkem rozdělíme na menší dílky do tvaru čtverečků. Vložíme do trouby a pečeme 32 minut. |
5 | Hotové pamlsky vyjmeme z trouby a necháme na mřížce vychladnout, po 10 minutách sundáme z papíru a důkladně necháme vychladnout. |
Poznámka
Mrkev lze nahradit dýní, cuketou či sladkými bramborami. Opatrně s vodou, tu přidáváme postupně, aby nebylo těsto příliš řídké.