Recept

Žemlovka s penettone a zakysanou smetanou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 38310

Ingredience

100 g Cukr krupice
1 polévková lžíce Cukr moučkový
1 ks Cukr vanilka
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
750 g Panettone
8 ks Vejce slepičí
375 ml Víno muškátové
500 ml Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 596 kcal
Kilojoule 2 494kJ
20% Sacharidy 73 g
41% Tuky 31 g
7% Sodík 131 mg
28% Bílkoviny 16 g

Žemlovka s penettone a zakysanou smetanou postup přípravy receptu:

1

Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia.

2

Panettone pokrájíme na plátky, ve vrstvách je skládáme do máslem vymazané zapékací mísy.

3

Víno nalijeme do kastrolu, zahřejeme pod bod varu a odstavíme ze sporáku.

4

V misce rozšleháme vejce s cukrem, přimícháme horké víno, vanilkový cukr a zakysanou smetanu. Vše důkladně promícháme.

5

Takto připravenou směsí přelijeme penettone v zapékací misce a necháme 15 minut stát.

6

Misku vložíme do předehřáté trouby, pečeme asi 60 minut. Po upečení necháme žemlovku 15 minut odpočinout, ihned poté podáváme. Posypeme ji před servírováním moučkovým cukrem.

Poznámka

Servírujeme vlažné, chladnoucí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept