Svítek polévkový s uzeným masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Svítek polévkový s uzeným masem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 38313 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
50 g | Cibule |
150 g | Kapusta hlávková |
30 g | Máslo čerstvé |
50 g | Mouka pšeničná hrubá |
20 ml | Olej olivový |
2 g | Pepř černý mletý |
4 g | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
50 g | Vepřová uzená plec |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 77,8mg |
Draslík | 216,7mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 46,3mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Kapusta hlávková, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hrubá, Olej olivový, Pepř černý mletý, Vepřová uzená plec mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Svítek polévkový s uzeným masem postup přípravy receptu:
1 | Cibuli nakrájíme nadrobno, kapustu na nudličky, uzené maso na malé kostičky a česnek prolisujeme. Vejce rozklepneme a z bílku ušleháme sníh. |
2 | V rendlíku rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli, kapustu a podusíme doměkka. Rendlík odstavíme a mimo oheň přimícháme uzené maso, česnek, žloutek, mouku, osolíme, opepříme a nakonec vmícháme sníh z bílku. |
3 | V pánvi na trošce oleje osmažíme kapustovou hmotu z obou stran dozlatova. |
4 | Usmažený svítek nakrájíme na kostičky a před použitím krátce zavaříme v polévce. |