Sardinky ve vinném těstíčku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sardinky ve vinném těstíčku
Sardinky ve vinném těstíčku
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 38319 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
120 g | Citrony |
200 g | Mouka polohrubá |
400 g | Sardinky v oleji |
2 ks | Vejce slepičí |
200 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 41g |
---|---|
Cholesterol | 202,7mg |
Draslík | 170,9mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,1mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Vejce slepičí, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka polohrubá, Sardinky v oleji mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sardinky ve vinném těstíčku postup přípravy receptu:
1 | Sardinky v oleji necháme okapat, do misky nasypeme mouku, přidáme vejce, přilijeme bílé víno a vypracujeme vinné těstíčko. Každou sardinku v něm obalíme. Na pánvi rozehřejeme olej od sardinek a obalené rybky v něm zprudka osmažíme. |
2 | Rybky rozdělíme na talířky, ozdobíme plátkem citronu a podáváme jako předkrm. |