Bylinná káva - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bylinná káva
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 38322 |
Kategorie: | Káva |
Ingredience
2 kávová lžička | Čokoláda hořká |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
1 kávová lžička | Kakao instantní - Granko |
6 dl | Káva Espresso |
2 hrnek | Likér bylinný - Strega |
4 polévková lžíce | Smetana 33% (šlehačka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 108g |
---|---|
Cholesterol | 9,8mg |
Draslík | 248,7mg |
Vláknina | 468,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,4mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Čokoláda hořká, Cukr krupice, Káva Espresso mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kakao instantní - Granko, Likér bylinný - Strega, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bylinná káva postup přípravy receptu:
1 | Okraje skleniček ozdobíme krystalovým cukrem. Zbylý cukr, kakao a bylinný likér Praděd, nebo Strega promícháme. Rozdělíme do sklenek. |
2 | Horkou černou kávu nalijeme do sklenic a navrch dáme ušlehanou smetanu a posypeme strouhanou čokoládou. |
Poznámka
Na ozdobu použijeme strouhanou čokoládu.