Pamlsek z vnitřností - recept pro psy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pamlsek z vnitřností - recept pro psy
Pamlsek z vnitřností - recept pro psy
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | Šárka Hnízdová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 38323 |
Ingredience
1 kávová lžička | Česnek sušený |
50 g | Játra kuřecí |
150 g | Mouka kukuřičná |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
60 g | Ovesné vločky |
1 kávová lžička | Petržel - nať |
30 g | Sýr Parmezán |
200 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 42g |
---|---|
Cholesterol | 48,2mg |
Draslík | 139,5mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 80,3mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,2mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek sušený, Játra kuřecí, Ovesné vločky, Sýr Parmezán, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka kukuřičná, Olej olivový, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pamlsek z vnitřností - recept pro psy postup přípravy receptu:
1 | Nejdříve vyložíme plech na pečení papírem, předehřejeme troubu na 170 °C. |
2 | V míse metlami promícháme ovesné vločky, kukuřičnou mouku, nadrobno nakrájená játra, která jsme předem uvařili v neosolené vodě, strouhaný sýr, česnekový prášek, olej a nasekanou petrželku. Za stálého hnětení přiléváme vodu, tak aby se těsto důkladně propojilo a zůstalo vláčné. Nakonec jej vyklepeme na vál pomoučený trochou kukuřičné mouky. Když se těsto nelepí, rozválíme jej na plát o šíři 3 mm. Plát přendáme na plech a propíchneme vidličkou, rádýlkem rozdělíme na malé čtverečky. |
3 | Vložíme do trouby a pečeme zhruba 35 minut do zlatohněda. |
4 | Hotové přesuneme na mřížku a necháme důkladně vychladnout a vyschnout. |
Poznámka
Vodu dávkujeme po troškách, aby těsto nebylo příliš mokré.