Bažant s ananasem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bažant s ananasem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | brazda |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (87%) |
ID receptu: | 38329 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
150 g | Ananas |
1,5 kg | Bažant obecný |
50 ml | Olej rostlinný |
100 ml | Omáčka ústřicová |
100 g | Ořechy Kešu |
100 g | Pórek |
1 kávová lžička | Solamyl - bramborový škrob |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 218,4mg |
Draslík | 800,7mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 502,6mg |
Vitamín B6 | 1,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,6mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ananas, Bažant obecný, Olej rostlinný, Omáčka ústřicová, Ořechy Kešu, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pórek, Solamyl - bramborový škrob mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bažant s ananasem postup přípravy receptu:
1 | Očištěný pórek nakrájíme na kolečka, oříšky posekáme, oloupaný ananas nakrájíme a kostičky. |
2 | Maso z vykostěného bažanta nakrájíme na kostičky a v míse promícháme s rozšlehaným vejcem a Solamylem. V rendlíku maso osmažíme na trošce rozpáleného oleje, přidáme pórek, omáčku, ananas a oříšky. Za stálého míchání necháme směs prohřát a hned podáváme. |