Telecí játra v alobalu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí játra v alobalu
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 38336 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
400 g | Játra telecí |
30 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
200 g | Salám jemný |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 383,0mg |
Draslík | 385,0mg |
Vláknina | 39,8mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,6mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Játra telecí, Salám jemný, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Telecí játra v alobalu postup přípravy receptu:
1 | Očištěná a omytá játra nakrájíme na plátky silné asi 1cm. |
2 | Na čtverce alobalu rozložíme vždy několik koleček salámu, na ně plátky jater, osolíme, opepříme a navrch položíme kousek másla. Balíčky pevně uzavřeme, urovnáme na plech a pečeme ve středně vyhřáté troubě 15-20 minut. |
3 | Během pečení můžeme alobal pootevřít a kontrolovat, jestli jsou játra upečená. |
4 | Vhodnou přílohou jsou bramborové pusinky nebo slané pečivo. |