Filé pečené s hořčičnou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Filé pečené s hořčičnou omáčkou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 38339 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
750 g | Filé z aljašské tresky |
2 polévková lžíce | Hořčice |
50 g | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Sůl |
1 kávová lžička | Worcester (worcesterská omáčka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 426,4mg |
---|---|
Cholesterol | 90,0mg |
Draslík | 10,1mg |
Vláknina | 26,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,6mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Filé z aljašské tresky, Hořčice, Máslo čerstvé, Worcester (worcesterská omáčka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Filé pečené s hořčičnou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Zapékací mísu vymažeme částí másla. |
2 | Zbylé máslo rozpustíme a smícháme s hořčicí, citronovou šťávou a worcesterem. |
3 | Do zapékací mísy urovnáme omyté a osušené porce filé, osolíme je a přelijeme připravenou omáčkou. |
4 | Pokrm pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut za občasného polévání omáčkou. |
5 | Vhodnou přílohou je bramborová kaše. |