Pomazánka z uzenáčů - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pomazánka z uzenáčů
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 38351 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
4 krajíc | Chléb celozrnný pšeničný |
2 ks | Cibulka jarní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Uzenáče |
100 g | Žervé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 27g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 174,6mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,7mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chléb celozrnný pšeničný, Cibulka jarní, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Uzenáče, Žervé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pomazánka z uzenáčů postup přípravy receptu:
1 | Vykostěné uzenáče jemně umeleme a v míse promícháme se žervé. |
2 | Pomazánku mírně osolíme a podle chuti opepříme. |
3 | Podáváme na krajících čerstvého chleba. Pomazánku posypeme nasekanou jarní cibulkou. |
Poznámka
Cibulku můžeme nahradit pažitkou nebo ředkvičkami.