Recept

Vánoční roláda s hořkou čokoládou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 38354
Kategorie: Záviny, rolády

Ingredience

150 g Cukr krupice
5 kávová lžička Cukr moučkový
1 kávová lžička Cukr vanilka
50 g Kakao
6 ks Vejce slepičí
Krém
175 g Čokoláda hořká
250 g Cukr krupice
1 kávová lžička Cukr vanilka
225 g Máslo čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 405 kcal
Kilojoule 1 693kJ
13% Sacharidy 45 g
31% Tuky 23 g
2% Sodík 41 mg
10% Bílkoviny 6 g

Vánoční roláda s hořkou čokoládou postup přípravy receptu:

1

Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia.

2

Vejce rozklepneme a oddělíme bílky od žloutků. V míse ušleháme z bílků a 50 g cukru tuhý sníh.

3

Do další mísy dáme žloutky, zbytek cukru a vyšleháme hustou žlutou pěnu. Poté přimícháme vanilkový cukr a kakao. Nakonec do těsta pomalu a zlehka přimícháme sníh z bílků.

4

Plech vyložíme pečícím papírem a vylijeme do něj těsto. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme 20 minut. Poté necháme piškot zchladnout.

5

Ve vodní lázni rozpustíme hořkou čokoládu.

6

Do mísy nasypeme cukr, přidáme máslo a utřeme v hladký krém. Nakonec přidáme vanilkový cukr a rozpuštěnou čokoládu.

7

Piškotovému plátu ořízneme okraje tak, aby vznikl obdélník. Celou plochu piškotu potřeme čokoládovým krémem (trochu si necháme na pomazání povrchu rolády) a piškot srolujeme a položíme na připravený tác.

8

Nakonec povrch rolády potřeme zbytkem čokoládového krému. Před podáváním dezert pocukrujeme moučkovým cukrem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept