Pamlsky z ryby - recept pro psy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pamlsky z ryby - recept pro psy
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | Šárka Hnízdová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 38355 |
Ingredience
0,5 kávová lžička | Česnek sušený |
100 g | Mouka kukuřičná |
100 g | Mouka pšeničná |
1 kávová lžička | Petržel - nať |
150 g | Tuňák ve vlastní šťávě |
100 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 28,1mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 53,5mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,9mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek sušený, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka kukuřičná, Mouka pšeničná, Petržel - nať, Tuňák ve vlastní šťávě mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pamlsky z ryby - recept pro psy postup přípravy receptu:
1 | Nejdříve předehřejeme troubu na 170°C, poté plech vyložíme pečícím papírem. |
2 | V míse smícháme kukuřičnou mouku a většinu mouky pšeničné, petrželku, česnekový prášek, okapaného tuňáka a za stálého míchání přiléváme vodu. Když se těsto nelepí k míse, vyklopíme ho na vál posypaný zbylou moukou a rukama uhněteme, dokud se nepřestane lepit úplně. Když se těsto nelepí, rozválíme ho na cca 4 mm plát. Z plátu vykrajujeme pomocí formičky na cukroví tvary. Formička by měla být ve tvaru ryby, pokud takovou nemáte, použijte jiný libovolný tvar. |
3 | Hotové vykrojené tvary klademe na připravený plech a dáme péct. Pečeme zhruba 35 minut. Hotové tvary přendáme na mřížku a tam je necháme dostatečně vychladnout a vyschnout. |
Poznámka
Místo tuňáka můžeme použít i lososa, u něj však dáváme velký pozor na kosti - pokud na ně narazíme, vytáhneme je. Lososa uvaříme zhruba 15 minut v páře a necháme ho vychladnout, poté nasekáme a použijeme v receptu místo tuňáka.