Bylinková omáčka se žloutky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bylinková omáčka se žloutky
Bylinková omáčka se žloutky
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 38359 |
Kategorie: | Omáčky studené |
Ingredience
10 g | Bazalka |
150 g | Jogurt bílý |
10 g | Kopr čerstvý |
10 g | Libeček |
150 g | Majonéza |
1 ks | Mandarinky |
10 g | Meduňka |
2 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
30 g | Pažitka |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
30 g | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 81,8mg |
Draslík | 125,7mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 324,9mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,9mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Kopr čerstvý, Mandarinky, Pažitka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jogurt bílý, Libeček, Majonéza, Meduňka, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bylinková omáčka se žloutky postup přípravy receptu:
1 | Z uvařených vajec vybereme žloutky, dáme je do mísy, přidáme petrželovou nať, pažitku, libeček, kopr, meduňku, bazalku, olej majonézu, jogurt. |
2 | Všechny suroviny mixérem rozmixujeme, dochutíme solí, pepřem, mandarinkovou šťávou a dochucenou omáčku ještě promixujeme. Skladujeme v chladu. |
Poznámka
Bylinkovou omáčku podáváme jako přílohu ke zvěřině, ozdobíme mátou.