Jednoduchý recept

Omáčka holandská

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 3836

Ingredience

2 polévková lžíce Citronová šťáva
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
0,5 kávová lžička Sůl
6 ks Vaječný žloutek slepičí
0,3 l Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 203 kcal
Kilojoule 851kJ
1% Sacharidy 5 g
23% Tuky 17 g
16% Sodík 328 mg
12% Bílkoviny 7 g

Omáčka holandská postup přípravy receptu:

1

Ve vodní lázni v menší nádobě budeme šlehat žloutky s vývarem, přidáme citrónovou šťávu. Šlehat budeme tak dlouho, až omáčka začne houstnout. Poté ji odstavíme a po malých kouskách budeme přidávat 1 lžíci másla.

2

Poté omáčku opět postavíme do vodní lázně. Jakmile bude omáčka horká, vyjmeme ji z vodní lázně, zamícháme do ní druhou lžíci másla opět po kouskách.

3

Omáčka se podává k rybám nebo k vařené zelenině.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept