Recept

Bramborové knedlíky s žampiony

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 38361
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

1 polévková lžíce Celer - nať
2 stroužek Česnek
2 kávová lžička Citronová šťáva
3 polévková lžíce Máslo čerstvé
0,5 kávová lžička Muškátový oříšek
2 polévková lžíce Olej slunečnicový
1 kávová lžička Pepř bílý
2 polévková lžíce Petržel - nať
3 ks Šalotka
1,5 dl Smetana jihočeská zakysaná15%
2 kávová lžička Sůl mořská
3,5 l Voda pitná
700 g Žampiony čerstvé
bramborové těsto
800 g Brambory
150 g Mouka pšeničná hrubá
1 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 607 kcal
Kilojoule 2 540kJ
23% Sacharidy 83 g
32% Tuky 24 g
64% Sodík 1 g
37% Bílkoviny 21 g

Bramborové knedlíky s žampiony postup přípravy receptu:

1

Omyjeme brambory a uvaříme doměkka ve slupce. Vaříme je asi 25 minut.

2

Mezitím si očistíme a omyjeme žampiony, osušíme je a nakrájíme na 1 cm silné plátky. Dáme je do mísy, posypeme čerstvě pomletým bílým pepřem, muškátovým oříškem, mořskou solí a pokapeme citronovou šťávou. Očištěnou šalotku s česnekem drobně pokrájíme. Omyjeme celerovou a petrželovou nať, několik lístků odložíme na ozdobu, ostatní drobně pokrájíme.

3

V pánvi, na rozpáleném oleji, zpěníme cibuli s česnekem, pak přidáme žampiony, které restujeme asi 2-3 minuty dozlatova. Pak přimícháme zakysanou smetanu, promícháme, dochutíme solí a odstavíme z plotny.

4

Uvařené brambory slijeme, trochu vychladlé oloupeme, jemně nastrouháme a dáme je do mísy, přidáme většinu hrubé mouky, sůl, vejce a těsto promícháme, pak ho dáme na zbytkem muky pomoučený vál, dobře rukama propracujeme a utvoříme z těsta válečky o síle asi 4 cm. z válečků nakrájíme dílky široké asi 1.5-2 cm a z každého vytvarujeme malou šišku.

5

Ve větším hrnci přivedeme k varu osolenu vodu. Knedlíky vložíme do vroucí vody a vaříme je pomalu 2 minuty. Občas je promícháme, aby se nepřilepily. Vyjmeme je děrovanou naběračkou a dáme na pánev, kde jsme si rozehřáli máslo. Promícháme je s nakrájenou celerovou a petrželovou natí a krátce osmažíme.

6

Na talíře dáme bramborové knedlíčky, žampiony, ozdobíme lístky petrželky a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept