Omáčka z volské oháňky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 190 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Omáčka z volské oháňky
Celkový čas: | 190 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 170 minut |
Autor: | Šárka Hnízdová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 38364 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
2 polévková lžíce | Balsamico ocet |
3 ks | Celer řapíkatý |
2 stroužek | Česnek |
1 špetka | Cukr krupice |
1,2 kg | Hovězí oháňka |
3 g | Majoránka |
2 ks | Mrkev kořen |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
3 špetka | Pepř bílý |
1 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
800 g | Rajčata |
2 ks | Šalotka |
2 špetka | Sůl |
550 g | Těstoviny konzumní |
300 ml | Víno červené |
1,5 l | Voda pitná |
100 ml | Vývar z hovězích kostí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 0,5mg |
Draslík | 414,8mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,7mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Balsamico ocet, Celer řapíkatý, Česnek, Cukr krupice, Majoránka, Pepř bílý, Rajčata, Šalotka, Sůl, Víno červené, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí oháňka, Mrkev kořen, Olej olivový, Protlak rajčatový, Těstoviny konzumní, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Omáčka z volské oháňky postup přípravy receptu:
1 | Nejdříve očistíme celer, česnek, šalotky a mrkev, omyjeme rajčata, poté vše nakrájíme na kousky. Oháňku opláchneme. |
2 | Na rozpáleném oleji opečeme oháňku, přidáme šalotky, česnek, celer, mrkev, nasekanou majoránku, sůl a pepř. Několik minut osmažíme a přilijeme víno. Když omáčka začne bublat, přidáme rajčata, vývar z hovězích kostí a protlak. |
3 | Vaříme při mírném ohni cca 140 minut. |
4 | Mezitím si v osolené horké vodě uvaříme těstoviny. |
5 | Po uvaření omáčky z ní vyndáme oháňku, kterou zbavíme kosti a nakrájenou ji vhodíme do omáčky. Omáčku ještě ochutíme octem, cukrem, solí a pepřem. Znovu prohřejeme a servírujeme jako omáčku k těstovinám. |