Recept

Omáčka z volské oháňky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 190 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 170 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 38364
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

2 polévková lžíce Balsamico ocet
3 ks Celer řapíkatý
2 stroužek Česnek
1 špetka Cukr krupice
1,2 kg Hovězí oháňka
3 g Majoránka
2 ks Mrkev kořen
3 polévková lžíce Olej olivový
3 špetka Pepř bílý
1 polévková lžíce Protlak rajčatový
800 g Rajčata
2 ks Šalotka
2 špetka Sůl
550 g Těstoviny konzumní
300 ml Víno červené
1,5 l Voda pitná
100 ml Vývar z hovězích kostí

Nutriční hodnoty jedné porce

41% Kalorie 814 kcal
Kilojoule 3 407kJ
15% Sacharidy 54 g
108% Tuky 81 g
5% Sodík 105 mg
35% Bílkoviny 20 g

Omáčka z volské oháňky postup přípravy receptu:

1

Nejdříve očistíme celer, česnek, šalotky a mrkev, omyjeme rajčata, poté vše nakrájíme na kousky. Oháňku opláchneme.

2

Na rozpáleném oleji opečeme oháňku, přidáme šalotky, česnek, celer, mrkev, nasekanou majoránku, sůl a pepř. Několik minut osmažíme a přilijeme víno. Když omáčka začne bublat, přidáme rajčata, vývar z hovězích kostí a protlak.

3

Vaříme při mírném ohni cca 140 minut.

4

Mezitím si v osolené horké vodě uvaříme těstoviny.

5

Po uvaření omáčky z ní vyndáme oháňku, kterou zbavíme kosti a nakrájenou ji vhodíme do omáčky. Omáčku ještě ochutíme octem, cukrem, solí a pepřem. Znovu prohřejeme a servírujeme jako omáčku k těstovinám.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept