Toasty s játrovou pěnou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Toasty s játrovou pěnou
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | fik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (79%) |
ID receptu: | 38366 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
2 g | Chilli koření mleté |
200 g | Chléb konzumní |
20 g | Cibule |
30 g | Máslo čerstvé |
20 g | Okurky nakládané |
20 ml | Olej olivový |
120 g | Paštika játrová |
2 g | Pepř černý mletý |
40 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
5 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 20,0mg |
Draslík | 24,4mg |
Vláknina | 555,3mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,7mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli koření mleté, Cibule, Okurky nakládané, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb konzumní, Máslo čerstvé, Olej olivový, Paštika játrová, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Toasty s játrovou pěnou postup přípravy receptu:
1 | Chléb nakrájíme na plátky, cibuli na kolečka, která pak rozebereme na kroužky, kyselé okurky pokrájíme na nudličky. |
2 | V pánvi rozpálíme olej a plátky chleba na něm opečeme z obou stran. |
3 | Játrovou paštiku, změklé máslo a smetanu spolu vyšleháme, osolíme, opepříme, přidáme chilli koření a pěnu namažeme na toasty. Na povrchu ozdobíme kyselou okurkou a kroužky cibule a podáváme jako studený předkrm. |