Závitky z jelení kýty plněné rýží - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Závitky z jelení kýty plněné rýží
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 38369 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Garam masala |
350 ml | Hovězí vývar základní |
600 g | Jelení kýta |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
80 ml | Olej rostlinný |
150 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nádivka | |
---|---|
2 stroužek | Česnek |
100 g | Cibule |
2 polévková lžíce | Jogurt bílý |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
120 g | Rýže loupaná |
300 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 33g |
---|---|
Cholesterol | 164,3mg |
Draslík | 790,7mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,7mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hovězí vývar základní, Olej rostlinný, Sůl, Česnek, Cibule, Rýže loupaná, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Garam masala, Jelení kýta, Mouka pšeničná hladká, Smetana 33% (šlehačka), Jogurt bílý, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Závitky z jelení kýty plněné rýží postup přípravy receptu:
1 | Nádivka: Uvaříme rýži ve vodě do poloměkka, na másle zpěníme jemně nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek. V míse smícháme rýži s cibulí a jogurtem. |
2 | Jelení kýtu nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme a na každý plátek dáme porci nádivky. Plátky zavineme a převážeme nití. |
3 | Na pánvi si rozehřejeme olej a necháme na něm zpěnit cibuli. Přidáme masové závitky, orestujeme je, zalijeme vývarem, přidáme garam masalu, osolíme a pod poklicí pomalu dusíme. |
4 | Měkké závitky vyjmeme, šťávu zahustíme smetanou, v níž jsme rozšlehali mouku a provaříme. Závitky zbavíme nití, vrátíme zpět do omáčky a prohřejeme. |
5 | Podáváme teplé. |