Rychlá omáčka z rajčat - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rychlá omáčka z rajčat
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Šárka Hnízdová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 38370 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
4 g | Bazalka |
80 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř bílý |
750 g | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 32,0mg |
Draslík | 596,6mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 32,0mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 30,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Pepř bílý, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rychlá omáčka z rajčat postup přípravy receptu:
1 | Nejdříve spaříme rajčata, pak je zbavíme slupek a jadýrek, pokrájíme a opečeme na 60 g rozpáleného másla. Povaříme a poté do omáčky přimícháme sůl, pepř, zbytek másla a nasekanou bazalku. |
2 | Ihned servírujeme. |
Poznámka
Omáčka se hodí ke všem druhům těstovin. Lze jí též rozmixovat například tyčovým mixérem.